Mainos
Mainos

Hyssälä: Perusturvauudistusten aikataulu avoin

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän mukaan Sata-komitean ehdottamat uudistukset perusturvaan ovat toteutettavissa kahdella vaalikaudella, jos rahoituksen kestävyydestä huolehditaan. Tarkempi aikataulu on kuitenkin vielä avoin.

Työmarkkinajärjestöjen ehdotukset on Hyssälän mielestä ymmärrettävästi sopeutettu ajankohtaiseen suhdannetilanteeseen.

Ministeri otti myönteisesti vastaan ehdotuksen Kela-maksun poistamisesta. Hänen mukaansa se saattaa edistää työllisyyttä tarkoituksensa mukaan. Takuueläkkeet ovat ministerin mielestä yksi tärkeimmistä komitean esittämisträ ehdotuksista. Tällä olisi suoraan vaikutuista noin 100 000 pienituloisimman eläkkeensaajan arkeen.

Taantuma vaikuttaa selvästi

Hyssälän mukaan hallituksen puolivälitarkastelussa tulee esille, mitä esitettyjä asioita viedään eteenpäin jo tällä vaalikaudella.

Ministerin mielestä on selvää, että talouden taantuma vaikuttaa tehtäviin ratkaisuihin, aivan kuten Sata-komitean puheenjohtaja arvioi.

- Taloudellliset reunaehdot vaikuttavat päätöksiin. Hallituksen on otettava huomioon se, että meillä työttömyys kasvaa ja se maksaa yhteiskunnalle todella paljon ja kaikki tämä vaikeuttaa etujen korottamista, Hyssälä sanoi MTV:n haastattelussa.

Hyssälän mukaan vielä on liian aikaista lähteä arvottamaan, mitkä uudistukset ovat ensimmäiseksi kansalaisten nähtävissä. Ministeri toivoi, että ensimmäiseksi saatettaisiin nähdä uudistuksia eläkeläisten ja lapsiperheiden perusturvaan.

Hyssälän mukaan vielä ei tiedetä tarkalleen, paljonko sosiaaliturvan uudistaminen kokonaisuudessaan maksaa. Hallitus ei myöskään ole asettanut uudistuksille selvää maksukattoa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot