Mainos
Mainos

Hyssälä: Sairaalalääkäreille yksityispotilaita

Terveyspalveluista vastaavat ministerit haluaisivat lääkäreille lisää mahdollisuuksia hoitaa omaan laskuun potilaita julkisissa sairaaloissa.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä haluaa sairaalalääkäreille mahdollisuuden hoitaa jatkossa yksityisesti entistä enemmän potilaita, jotta sairaaloiden tilat ja laitteet saataisiin esimerkiksi iltaisin tehokkaampaan käyttöön.

Suomenmaan mukaan Hyssälä ja sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre ovat valmistelleet yhdessä esitystä, jolla madallettaisiin julkisen ja yksityisen hoidon välistä kynnystä terveyspalveluissa.

-Haluamme selvittää, olisiko lääkäreillä mahdollisuus tehdä yksityisesti lisätöitä sairaaloissa. Haluamme myös, että sairausvakuutuksen korvausperusteet ja pelisäännöt muokataan nykyistä yhtenäisemmiksi ja selkeämmiksi, Hyssälä sanoo.

Peruspalveluministerin mukaan selvitystyötä tarvitaan, että löytyisi sopulinja, mitä potilaalle pitäisi korvata yksityisvastaanoton kuluista. Sairaalan tiloista ja laitteista perittäisiin lääkäreiltä käypää vuokraa.

Esitystä perustellaan sillä, että nykyisin julkisen puolen hoitotilat saattavat hiljentyä jo iltapäivisin pitkistä potilasjonoista huolimatta. Osalle julkista terveydenhoitoa käyttävistä potilaista ilta-ajat sopisivat myös paremmin lääkärissä käyntiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme