Mainos
Mainos

Hyssälä: Takuueläke kohentaisi köyhien eläkeläisten tuloja

Kaikkein köyhimpien eläkeläisten asemaa tulisi kohentaa erityisellä takuueläkkeellä. Tätä esittää sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) Takuueläke nostaisi pienten eläketulojen varassa elävien elintasoa.

Hyssälän mukaan köyhien eläkeläisten toimeentulon kohentamista valmistellaan parhaillaan SATA-komiteassa, joka linjaa sosiaaliturvan uudistusta.

Hyssälä on myös huolestunut työkyvyttömyyseläkkeellä olevien nuorten eläketurvan tasosta ja erityisesti elinaikakertoimen vaikutuksesta. Hän on pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriön lainvalmistelijoita selvittämään yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa työkyvyttömyyseläkkeeseen liittyvät elinaikakertoimen epäkohdat ja ratkaisuvaihtoehdot.

Elinaikakerroin on vanhuuseläkkeen määrään vaikuttava mekanismi. Eläkkeen tasoa voi nostaa työskentelemällä pidempään. Nuorena työkyvyttömäksi jääneillä on harvoin mahdollisuus tähän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot