Mainos
Mainos

Hyssälä: Uusia sars-tapauksia voi tulla

Peruspalveluministeri, keskustan Liisa Hyssälä ei yllättynyt Suomen ensimmäisestä todennäköisestä sars-tapauksesta. Hyssälän mukaan myös uusien tartuntojen puhkeaminen Suomessa on mahdollista.

-En pidä lisätapauksia mahdottomana, Hyssälä sanoi tänään Brysselissä. Hyssälän mukaan Suomessa on kuitenkin varauduttu epidemiaan huolella. Hän muistutti, että maamme ei ole suinkaan eristäytynyt muusta maailmasta.

-Olemme ajatelleetkin, että enemmin tai myöhemmin meille saattaa tulla tapaus ja useitakin, Hyssälä totesi. Sairaaloiden valmiutta on ministerin mukaan nostettu, ja mahdolliset tartunnan saaneet pystytään hoitamaan tehokkaasti. Suunnitelma lisätoimista on Hyssälän mukaan olemassa.

-Yliopistosairaaloissa valmiustasoa tullaan entisestäänkin parantamaan, Hyssälä lupasi. Hyssälä kertoi saaneensa tietää Turun sars-tapauksesta vasta matkallaan Brysseliin, missä osallistuu tänään EU:n terveysministerien kokoukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme