Mainos
Mainos

Hyssälä vakuutti vanhustenhoidon kelvollisuutta

Tulevaisuuden haasteita ovat peruspalveluministerin mukaan henkilöstönresurssien riittävyyden turvaaminen ja omaishoidon kehittäminen.

Vanhustenhoito ei ole Suomessa niin surkealla mallilla kuin viime aikojen julkisesta keskustelusta voisi päätellä, väittää peruspalveluministeri Liisa Hyssälä Terve-Sos-tapahtuman tiedotustilaisuudessa Tampereella. Hyssälän mukaan niin valtio kuin kunnatkin ovat parhaansa mukaan kantaneet vastuuta.

- Korjattavaa toki on. Avainkysymys on se, miten saamme turvatuksi riittävästi henkilöstöä vanhusten palveluihin, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja henkilöstössä on ilman sitäkin vajetta, sanoi Hyssälä.

Hyssälän mukaan toinen lähiaikojen haaste on riittävä tuki omaishoitajille sekä sen mahdollistaminen, että työikäiset suomalaiset voisivat ottaa enemmän vastuuta iäkkäiden omaistensa hoitamisesta.

- Meillä on puhuttu paljon perheen ja työn yhteensovittamisesta. Seuraava haaste on omaishoidon ja työn yhteensovittaminen, Hyssälä linjasi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme