Mainos
Mainos

Hyssälä: Vanhustenhuoltoon tulossa uudet laatuvaatimukset

Esimerkiksi lääkitykseen laaditaan valtakunnalliset ohjeet, joilla määrätään vanhusten kokonaislääkityksen tarkistus tietyin määräajoin.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälän mukaan vanhustenhuollon laatusuositukset uusitaan. Aiemmat suositukset ovat peräisin vuodelta 2001. Nyt kiinnitetään Hyssälän mukaan huomiota erityisesti hoidon eettisiin periaatteisiin, henkilöstön osaamiseen ja henkilöstömitoitukseen eri palvelumuodoissa.

Hyssälä sanoi tänään Turussa panostusten vanhustenhuoltoon lisääntyvän lähiaikoina. Pohjana uudistuksille on vuoden vaihteessa valmistuva vanhuspolitiikan kehittämisohjelma.

Hän vakuuttaa, että sosiaali- ja terveysministeriö ryhtyy heti viemään eteenpäin muutamia selkeitä parannuksia. Näitä ovat esimerkiksi lääkehoidon turvallisuuteen ja ammattihenkilöstön koulutuksen kehittämiseen liittyvät esitykset.

Osaamista on tarkoitus lisätä sosiaali- ja terveydenhuollon ja opetusministeriön yhteistyöllä. Vanhuspsykiatrian pyritään palauttamaan itsenäiseksi lääketieteen erikoisalaksi.

Hyssälä toivoo laajaa keskustelua vanhustenhuollon eettisistä kysymyksistä. Syksyllä järjestetään yhdessä eri asiantuntijatahojen ja vanhusten hoidon ammattilaisten kanssa seminaari vanhusten oikeuksista, oikeudenmukaisuudesta ja inhimillisestä kohtelusta.

Hyssälän mukaan vanhusten lääkehoitoa on jatkossa arvioitava kokonaisuutena. Lääkitykseen laaditaan valtakunnalliset ohjeet, joilla määrätään, että vanhusten kokonaislääkitys tarkistetaan tietyin määräajoin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme