Mainos
Mainos

Hyssälästä Kelan pääjohtaja

Presidentti Tarja Halonen on nimittänyt sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän Kelan uudeksi pääjohtajaksi. Valtioneuvosto esitti häntä odotetusti virkaan eilen.

Hammaslääketieteen tohtori Hyssälän, 61, kausi Kelan johdossa alkaa lokakuun alussa, kun nykyinen pääjohtaja Jorma Huuhtanen jää eläkkeelle.

Kelan pääjohtajan nimitysprosessi on herättänyt kovaa arvostelua avoimuuden ja tasapuolisuuden kannalta. Paikan on katsottu menevän keskustalaiselle Hyssälälle, vaikka hakijoita oli muitakin. Virkaa haki kaikkiaan seitsemän henkeä, muun muassa Kelan sisältä johtaja Mikael Forss.

Kelan valtuutettujen puheenjohtaja Anneli Kiljunen (sd.) jättikin valtioneuvoksen nimitysesitykseen eriävän mielipiteensä. Kiljusen mielestä pääjohtajan paikka oli avoinna vain näennäisesti, eikä hakuprosessi ole ollut avoin ja läpinäkyvä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme