Mainos
Mainos

Hyttysennusteet kuohuttavat ihmisiä – asiantuntija on saanut jopa tappouhkauksen: "Perustamme ennustuksen siihen millaiset ilmat ovat"

Kesä on alkanut lämpimänä ja hyttysasiantuntijan mukaan kesästä tulee todennäköisesti hyvin vaihteleva hyttysten suhteen.

Yllä olevalla videolla hyttysasiantuntija Reima Leinonen kertoo miten hän itse suhtautuu hyttysiin.

– Mitä pitempään nämä lämpimät ja kuivat jaksot jatkuvat, niin silloin tulee vähemmän hyttysiä. Jos tähän tulee pieniä sateita väliin, niin se nopeuttaa hyttysten rytmiä ja niitä tulee enemmän, Huomenta Suomessa haastateltu hyttyasiantuntija Reima Leinonen Kainuun ely-keskuksesta kertoo.

Suomessa on noin 40 hyttyslajia ja hyttysiä tulee jonkin verran pitkin kesää.

Hyttysennuste herättää ihmisissä yllättävän voimakkaita tunteita, sillä Leinosen mukaan hänen edeltäjänsä sai jopa tappouhkauksen pieleen menneen ennusteen takia.

– Meillä ei ole laskennallista systeemiä ennustamiseen. Perustamme ennustuksen siihen millaiset ilmat ovat. Jos kosteutta on enemmän, niin hyttysiäkin on enemmän, Leinonen sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme