Mainos
Mainos

Hyvästi parakit - Pyhäjoen voimalan rakentajille luvataan melkein asuntomessuasumista

Fennovoiman tulevan ydinvoimalan rakentajat Pyhäjoella eivät joudu asumaan parakeissa. Fennovoima aikoo rakennuttaa tuhannelle hengelle tasokkaan asuntoalueen, kertoo yhtiön tekniikka- ja rakentamisjohtaja Timo Kallio.

– Rakentamistaso ei ole ihan asuntomesssualueluokkaa, mutta sunnilleen, Kallio kuvailee.

Kallio lupaa majoituskylään myös palveluita.

– Vähintäänkin ruokakauppa ja parturi on seuraava. Suunnitelmissa on myöskin jokin urheilutila sekä kokoontumispaikka.

Majoituskylä tulee voimalan rakentamisalueen ulkopuolelle mutta kuitenkin sen läheisyyteen Hanhikivenniemelle. Läheskään kaikille voimalan rakentajille majoitustilat eivät riitä.

– Kun laitoksella on tulevaisuudessa huoltoseisokkeja, silloin tulee noin tuhat henkeä. Asuntojen ensi tarkoitus on kuitenkin palvella rakentajia. Rakentamisvaiheessa väkeä on maksimissaan 3 000 - 4 000, Kallio selventää.

Parakeissa tiivistä

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen sanoo, että kuntaan onkin kuvassa uusia asuntoja.

– On selvä asia, että asuntotuotantoa tarvitaan. Haasteena on rakentamisen mitoittaminen kestävälle pohjalle, Soronen pohtii.

Vielä rakenteilla olevan Olkiluoto 3 -yksikön kohdalla Eurajoella moni rakentaja on joutunut tyytymään parakkiasumiseen.

– Parakkien olosuhteista on keskusteltu paljon. Tiiviistihän niissä asutaan ja paikoin vaatimattomasti, luonnehtii Eurajoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Vesa Jalonen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme