Mainos
Mainos

Hyvätuloiset naiset hyötyivät palkkauudistuksesta

Palkkausjärjestelmän uudistukset ovat kaventaneet hyvätuloisten ja vaativissa tehtävissä olevien naisten ja miesten palkkaeroja. Erot eivät ole kuitenkaan pienentyneet yhtä paljon matalapalkkaisilla aloilla ja vähemmän vaativissa tehtävissä työskentelevillä, osoittaa sosiaali- ja terveysministeriön julkistama selvitys.

Tämän vuosituhannen palkkauudistuksissa on otettu käyttöön aiempaa avoimempia arviointikäytäntöjä. Tutkimuksen mukaan tämä on mahdollistanut osaavien naisten pääsemisen kykyjään vastaaviin tehtäviin.

Tutkijoiden mukaan naisten ja miesten palkkaerojen kaventamiseksi ei kuitenkaan riitä, että palkkajärjestelmiä uudistetaan. Matala- ja keskipalkka-aloilla palkkaerojen pienentämistä vaikeuttaa sekin, että nämä alat ovat usein voimakkaasti jakautuneet nais- ja miesvaltaisiksi aloiksi.

Tutkimuksen tekivät Palkansaajien tutkimuslaitos, Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos ja Tilastokeskus.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot