Mainos
Mainos

Hyviä sääuutisia: Kesäisiä lämpötiloja koko viikolle

Sää jatkuu tällä viikolla melko lämpimänä. Tiistain ja keskiviikon tienoilla tulee paikoin sateita ja ukkosia.

Tänään maan eteläosassa on päästy muutamin paikoin hellelukemiin.

Huomenna tiistaina korkeapaineen keskus siirtyy Suomen itäpuolelle. Pilvisyys on vaihtelevaa, edelleen on paikoin aurinkoista. Iltapäivällä länteen ja pohjoiseen voi syntyä sadekuuroja. Lämpötilat ovat tiistaina enimmäkseen 20-24 asteessa koko maassa.

Keskiviikon vastaisena yönä sadealue kulkee Suomen yli itään. Pohjoisessa sataa kunnolla, etelässä tulee ehkä vain muutama sadekuuro.

– Keskiviikkona sää on epävakaista ja sadekuuroja tulee paikoin ja ainakin idässä myös ukkoskuuroja. Helleraja voi mennä rikki etelässä tai idässä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Keskiviikon jälkeen Etelä- ja Keski-Suomeen alkaa voimistua korkeapaineen keskus.

Loppuviikon sää riippuu pitkälti tästä korkeapaineesta.

– Vielä on epävarmaa, miten voimakkaaksi ja pitkäkestoiseksi ilmiöksi korkeapaine muodostuu. Joka tapauksessa näyttää lämpimältä ja aurinkoiselta maan etelä- ja keskiosassa. Loppuviikolle ei kuitenkaan uskalla hellettä enää ennustaa, toteaa Miina Manninen.

Pohjoisessa pilvisyys on loppuviikolla runsaampaa ja siellä voi tulla sadekuuroja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme