Mainos
Mainos

Hyviä tuloksia huumeriippuvuuden hoitokokeilusta

Heroiiniriippuvuuden hoidosta on saatu hyviä tuloksia tuoreessa kokeilussa.

Kelvolliseksi vieroitushoidoksi on osoittautunut buprenorfiini-hoito, jota on kokeiltu Järvenpäässä ja Helsingissä. Hoito vähensi selvästi huumekoukkuun jääneiden rikollisuutta ja asunnottomuutta.

Sen sijaan syrjäytyneisyyteen ja työttömyyteen noin vuoden kestänyt valvottu buprenorfiini-hoito auttoi vähemmän.

Potilaat myös pysyivät hyvin hoidossa mukana. Puolen vuoden hoidon jälkeen 75 prosenttia laitoshoidossa olleista ja 60 prosenttia avohoitopotilaista oli edelleen mukana.

Järvenpään sosiaalisairaalan sosiaalityöntekijä Ari Baas korostaa kuitenkin, että lääkehoidon lisäksi vieroitushoidossa olevat narkomaanit tarvitsevat myös psykososiaalista hoitoa.

- Lääkkeen avulla houkutellaan ihmisiä hakeutumaan hoitoon ja kiinnitetään heitä hoitoon. Psykososiaalisen hoidon tarkotus on todellakin se, että saadaan aikaan sekä ihmisten käyttäytymistä tukeva muutos että myös elinolosuhteissa tapahtuva muutos. Sitten kun tämä on saatu aikaan, eli ihmiset alkavat tuntea olonsa turvalliseksi, he ovat jossakin vaiheessa valmiit itse vähentämään lääkitystään. Tavoitehan korvaushoidossa on se, että jonain päivänä nämä ihmiset ovat ilman tätä lääkettä, Bass sanoi Radio Novan haastattelussa.

Baasin mukaan kuntoutujille tulisi järjestää esimerkiksi tukiasuntoja sekä lisäkoulutusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot