Mainos
Mainos

Hyvinkään A-klinikalle huomautus

Etelä-Suomen lääninhallitus on antanut Hyvinkään A-klinikalle huomautuksen siitä, ettei se ole toiminut lainmukaisesti lääkehoidon toteuttamisessa.

- Klinikalla sairaanhoitajat ovat aloittaneet asiakkaiden katkaisuhoitolääkityksen ja jakaneet lääkkeet ilman vaadittavaa konsultointia lääkärin kanssa, kertoo lääninhallitus tiedotteessaan.

Lääkäri on kuitannut annetun lääkityksen vasta myöhemmin.

Lain mukaan lääkärin tulee vastata lääkkeiden määräämisestä ja lääkehoidosta kokonaisuutena. A-klinikalla työskentelevän terveydenhuollon ammattihenkilön tulee vähintään puhelimitse konsultoida lääkäriä ennen asiakkaan lääkehoidon aloittamista.

Lääninhallituksen mukaan klinikalla on myös jätetty lääkkeitä annospusseihin, jotka henkilökunta on toimittanut edelleen asiakkaille. Myös muut kuin terveydenhuollon ammattilaiset ovat antaneet nimellä varustettuja lääkepusseja potilaille varmistettuaan heidän henkilöllisyytensä.

Lääninhallituksen mukaan Hyvinkään A-klinikan tulee laatia selkeä kirjallinen ohje sekä sopimus siitä, mitä sairaanhoitajan vastuulle kuuluu lääkehoidon osalta. Lääkehoitoon osallistuvan tulee olla terveydenhuollon koulutuksen saanut henkilö.

Lisäksi kaikki uudet työntekijät ja sijaiset tulisi kouluttaa opioidiriippuvaisten hoitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme