Mainos
Mainos

Hyvinkään aseman suojelukaava vahvistettiin

Maan vanhimpiin kuuluvan Hyvinkään rautatieaseman ympäristön asemakaava on vahvistettu. Uudenmaan ympäristökeskus on osoittanut suojeltaviksi alueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaat rakennukset: uusrenesanssia edustavan rautatieaseman, entisen postitalon, maakellarin ja vanhan makasiinin yhdessä Asemanpuiston kanssa.

Hyvinkään rautatieasema kuuluu maamme neljän vanhimman asemarakennuksen joukkoon. Muut ovat Tikkurila, Järvenpää ja Turenki. Suomen vanhin rataosuus Helsingin ja Hämeenlinnan välille avattiin liikenteelle 17.3.1862.

Hyvinkään asema rakennettiin vuosina 1860-1862 lääninarkkitehti C.A.Edelfeltin laatimien piirustusten mukaan. Rakennus edustaa tyyliltään uusrenesanssia ja sille on ominaista puuleikkauskoristelu. Asemanpuisto ja maakellari ovat valmistuneet samanaikaisesti aseman kanssa.

Entinen postitalo, joka nykyisin toimii Uudenmaan kotiteollisuusyhdistyksen käytössä on peräisin tämän vuosisadan alusta. Makasiinirakennus laiturialueen pohjoispäässä on vuodelta 1940.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme