Mainos
Mainos

HYY:tä huolestuttaa nuorten naisten asema työmarkkinoilla

HYY on esittänyt huolestuneisuutensa nuorten naisten pätkätöistä sekä tasa-arvon toteutumisesta nykyisillä työmarkkinoilla.

Nuorten akateemisten naisten pätkätyöllisyys ja tasa-arvon toteutuminen työmarkkinoilla huolestuttavat Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa HYY:tä. Järjestö korostaa, että nuorten naisten asemaa on helpotettava työmarkkinoilla.

Yhä useampi akateeminen nuori nainen joutuu tekemään pätkätöitä. Työmarkkinatutkimusten mukaan määräaikaiset työsuhteet ovat naisilla yleisempiä kuin miehillä, ja vakituisen työpaikan saaminen on hankalampaa.

HYY:n mukaan naisten ja miesten eriarvoinen asema työelämässä johtuu osittain siitä, että perhevapaiden kustannukset jäävät naisten työnantajien maksettaviksi. Jotkut työantajat pitävät nuorten naisten mahdollista vanhemmuutta riskitekijänä.

Ylioppilaskunta muistuttaa, että kaikki nuoret naiset eivät ole perustamassa perhettä, ja vanhemmuus pitäisi nähdä myönteisenä voimavarana. Toivottavaa olisi myös isien rohkaiseminen aktiivisempaan vanhemmuuteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot