Mainos
Mainos

Iäkkäämmille naisille drinkki maistuu liiaksikin

Iäkkäiden naisten alkoholiongelmat ovat yleistyneet selvästi, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä. THL:n mukaan yli 60-vuotiaiden naisten alkoholin aiheuttamat kuolemat lähes kaksinkertaistuivat vuodesta 1998 vuoteen 2007.

Iäkkäät naiset ovat aikaisempaa useammin asiakkaina myös päihdehuollon laitoksissa tai hoidossa alkoholisairauden vuoksi.

Myös iäkkäiden miesten alkoholikuolemat ja -myrkytykset ovat lisääntyneet, mutta huomattavasti vähemmän kuin naisten. Yli 60-vuotiailla miehillä kuolemat lisääntyivät noin 50 prosentilla kymmenessä vuodessa. Alle 60-vuotiailla naisilla niiden kasvu oli 50 prosenttia ja alle 60-vuotiailla miehillä 28 prosenttia.

THL:n mukaan alkoholin käyttö ja haitat ovat yleisiä alle 70-vuotiailla, mutta eivät enää sitä vanhemmilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot