Mainos
Mainos

Iäkkään kuljettajan onnettomuusriski nousee

Autoilijan onnettomuusriski alkaa kohota 65 ikävuoden jälkeen. Yleisimmät riskitekijät ikääntyvien aiheuttamissa kuolonkolareissa ovat havaintovirheet sekä kuljettajan toimintakyvyn muutos, kuten sairauskohtaus. Toimintakyvyn muutos liittyy kolmeen neljästä iäkkään kuljettajan aiheuttamaan kuolonkolariin.

Tiedot iäkkäille vuosina 2002-2006 tapahtuneista onnettomuuksista on koottu ensi kertaa Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunnan julkaisemaan raporttiin.

Viime vuosien kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista yli 64-vuotiaat ovat aiheuttaneet 16 prosenttia. Näistä mieskuljettajien osuus oli 87 prosenttia. Tyypillisin iäkkään aiheuttama onnettomuus oli tieltä suistuminen.

Ikäkuljettajat ovat muita ikäryhmiä raittiimpia. Humalassa yli 64-vuotiaista kuolonkolarin aiheuttaneista oli vain 6 prosenttia, kun nuoremmista kuljettajista rattijuoppoja oli lähes kolmannes.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot