Mainos
Mainos

Iäkkäät saamassa vapautuksen jätevesiremonteista

Iäkkäät ovat saamassa lykkäystä jätevesiremontteihin. Selvitysmies Lauri Tarasti ehdottaa, että remontteja ei vaadittaisi, jos talossa asuu vuoden 2014 alussa ainoastaan yli 70-vuotiaita. Velvoitteet siirtyisivät seuraaville sukupolville.

- Maalla on aika paljon kiinteistöjä, joissa voidaan epäillä, tuleeko enää uusia asukkaita. Ei olisi järkeä, että tehtäisiin juuri ennen kuin se jää tyhjilleen vesiensuojeluinvestointi, joka menisi sen jälkeen hukkaan, Tarasti sanoi luovuttaessaan selvitystä.

Lykkäystä saavat myös vähävaraiset. Tarasti väljentäisi lisäksi vaatimuksia alueilla, joille ryhdytään rakentamaan yhteistä viemäriverkkoa ennen vuotta 2018. Jätevesihuolto pitää kuitenkin aina panna kuntoon, jos ympäristö uhkaa pilaantua.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) kertoi, että ministeriö ryhtyy nyt valmistelemaan uusia säännöksiä.

Vanhojenkin kiinteistöjen on alettava puhdistaa jätevetensä vuoden 2013 loppuun mennessä. Asetus koskee yli 200 000:ta kiinteistöä.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Karppisen juttu

Tarastin ja Lehtomäen haastattelut.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot