Mainos
Mainos

Iäkkäät usein yksinäisiä

Neljä kymmenestä 75 vuotta täyttäneestä suomalaisesta kärsii yksinäisyydestä jatkuvasti tai toisinaan. Vanhustyön keskusliiton tutkimuksen mukaan tunne yksinäisyydestä on yleisempää maalla kuin kaupungeissa ja se liittyy usein leskeyteen, omaan kokemukseen terveystilasta, masennukseen ja pessimistiseen elämänasenteeseen.

Yli 4000 vanhuksen haastattelujen yllättävä tulos oli, ettei yksinäisyyden kokeminen liittynyt siihen, miten usein ihminen tapasi läheisiä tai ystäviä. Yksin voi olla myös joukossa. Naimisissa olevista miehistä yli 40 prosenttia koki itsensä yksinäiseksi kun vastaava luku naisilla oli noin 10 prosenttia.

Kyselyyn vastanneista on muodostettu kokeiluryhmiä, joissa ystävystytetään ihmisiä, harrastetaan yhdessä ja järjestetään erilaista terapiaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 15.01.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot