Mainos
Mainos

Iäkkäiden kuolonkolarit rajussa nousussa alkuvuonna

Yli 64-vuotiaiden kuljettajien aiheuttamat kuolonkolarit lisääntyivät alkuvuodesta, kertoo Liikennevakuutuskeskus.

Yli 64-vuotiaat aiheuttivat tammi-maaliskuussa 19 kuolonkolaria, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin samaan aikaan.

Erityisesti iäkkäiden suistumisonnettomuudet lisääntyivät. Niistä joka toisen epäillään johtuneen sairauskohtauksesta.

Rajut nokkakolarit ovat haurailla vanhuksilla kuolettavampia kuin muilla. Kaikista henkilöauto-onnettomuuksissa kuolleista heidän osuutensa on noin 19 prosenttia.

Ikääntyneiden kuljettajien määrä liikenteessä lisääntyy kiihtyvällä tahdilla.

Turun Sanomien mukaan yli 75-vuotiaiden kuljettajien määrä on kasvanut kuudessa vuodessa yli 50 prosenttia ja tahdin odotetaan moninkertaistuvan. Ajokortin haltijoista jo yli 120 000 on täyttänyt 75 vuotta.

Vakuutusyhtiöiden tutkintalautakunnat tutkivat tammi-maaliskuussa 64 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta, joissa sai surmansa 66 henkeä.

Tutkijalautakuntien arvion mukaan myös rattijuopumukset kaikkineen olisivat lisääntymässä. Tämän vuoden alkukuukausina rattijuopumusepäily liittyi 20 prosenttiin kuolemaan johtaneista onnettomuuksista, kun vuotta aiemmin luku oli 14 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme