Mainos
Mainos

Iäkkäillä kuljettajilla suuri onnettomuusriski

Vanhusten osuus liikennevirrassa ja samalla vakavissa liikenneturmissa on voimakkaassa kasvussa. Ikä tuo mukanaan ajokykyä heikentäviä sairauksia, jotka on vaikea havaita. Muun muassa jatkuvasti yleistyvä dementia voi näkyä liikenteessä, vaikka tauti olisi vasta alkuvaiheessaan.

Liikenneturvan mukaan yli 75-vuotiaat ovat toiseksi suurin ryhmä kuolemaan johtaneissa liikenneturmissa heti nuorten 18-20-vuotiaiden jälkeen.

Tähän saakka iäkkäiden kuljettajien ajokykyä on seurattu kortin uusinnan yhteydessä terveyskeskuslääkäreiden vastaanotolla. Nyt Jyväskylään on kuitenkin perustettu neurologian erikoislääkärin, neuropsykologin ja liikenneopettajan muodostama tiimi, joka testaa iäkkäiden kuljettajien ajotaitoa.

Liikenneministeriön alainen liikenneasiain neuvottelukunta haluaisi ajokyvyn arvioinnin erityisosaamiskeskuksia kattavasti koko maahan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme