Mainos
Mainos

Iäkkäimpien irtisanominen tuli kalliiksi Esan Kirjapainolle

Esan Kirjapaino on hävinnyt toimittajien irtisanomiskiistan myös Kouvolan hovioikeudessa. Hovioikeus arvioi lehtitalon valinneen irtisanottavat iän perusteella eli syrjien ja tasapuolisuutta loukaten.

Hovioikeus oikeutti kuusi Etelä-Suomen Sanomien entistä toimittajaa yhteensä yli 240 000 euron korvauksiin ja hyvityksiin.

Lisäksi lehtiyhtiö joutuu maksamaan omia ja työntekijöitten oikeuskuluja yhteensä yli 100 000 euroa.

Hovioikeus korosti, että irtisanottavien valinta eläkeputkimahdollisuuden mukaan on ikäsyrjintää. Esan Kirjapaino käytti juuri sitä perustetta yt-neuvotteluissa ja päätoimittaja lehtikirjoituksessa.

Yhtiö väitti salanneensa mielipahan välttämiseksi todellisen perusteen: ammattitaidon ja motivaation puutteet. Hovioikeus totesi, ettei yhtiössä ollut tehty järjestelmällisiä henkilöarviointeja eikä kehityskeskustelujaan käyty moneen vuoteen.

Toimitusjohtaja Jukka Ottela ei vielä osaa sanoa, pyrkiikö yhtiö viemään irtisanomisriidan ennakkotapauksena korkeimpaan oikeuteen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme