Mainos
Mainos

IAU: Ilmailuala jäämässä kiky-sopimuksen ulkopuolelle

Ilmailuala on jäämässä kilpailukykysopimuksen ulkopuolelle, ilmoittaa Ilmailualan Unionin IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari tiedotteessaan. Hän tiedotti asiasta varhain tänään.

IAU ja Palvelualojen työnantajien Palta ovat Haapasaaren mukaan eri mieltä siitä, syntyikö neuvottelutulos lentoliikenteen palveluista kiky-sopimuksen mukaisesti toukukuussa vai ei.

Tiedotteen mukaan Palta katsoo, että uutta sopimusta 15. marraskuuta päättyvän sopimuksen tilalle ei ole vielä syntynyt. IAU puolestaan näkee, että matkustaja- ja matkatavarapalveluja sekä lentokoneiden huolto- ja korjaustöitä koskeva sopimus syntyi keskusjärjestöjen antaman takarajan puitteissa 31. toukokuuta.

Umpikujaan ovat IAU:n mukaan ajautumassa myös Finavian turvatarkastuksia koskevat sopimusneuvottelut. Turvatarkastusta koskeva työehtosopimus päättyy tammikuun lopussa. Haapasaaren mukaan sen jälkeen alkaa sopimukseton tila, ellei neuvotteluissa päästä ratkaisuun.

Katso aikaisempia videoita kikystä:
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme