Mainos
Mainos

IAU odottaa Finnairilta selvitystä maapalvelujensa järjestämisestä

Ilmailualan unioni IAU odottaa Finnairilta selvitystä maapalvelujensa järjestämisestä kotimaan liikenteessä.

Lentoliikenteen palveluja koskevan työehtosopimuksen mukainen välimiesoikeus on tänään antamassaan tuomiossa määrännyt RTG Ground Handling Oy:n maksamaan hyvityssakkoa 1 500 euroa IAU:lle sekä korvaamaan sen oikeudenkäyntikulut 4 000 euroa työehtosopimuksen rikkomisesta. RTG on Finnairin entisen työntekijän perustama maapalveluyritys, joka toimii kaikilla Finnairin käyttämillä kotimaan lentoasemilla. RTG:n tulostavoite vuodelle 2009 oli kuuden prosentin liikevoitto.

Välitystuomion mukaan yhtiön olisi perustellusti pitänyt tietää menettelevänsä työehtosopimuksen vastaisesti palkatessaan manageri-nimikkeillä 19 henkilöä, haussa yhtiöllä on ollut yhteensä 31 managerin paikkaa. Samaan aikaan yhtiö on osa-aikalomauttanut lähes kaikki muut työntekijänsä tuotannollisiin ja taloudellisin syin. Työntekijät ovat tehneet samoja töitä kuin managerit.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme