Mainos
Mainos

IAU toivoo yhä Finnairin bonusten palautusta

Finnairin teknistä ja palveluhenkilökuntaa edustava Ilmailualan Unioni toivoo yhä, että Finnairilta sitouttamisbonuksia saaneet johtajat maksaisivat vapaaehtoisesti rahat takaisin.

Liiton hallitus otti asiaan kantaa tänään.

IAU ei kuitenkaan aio kokonaan katkaista säästöneuvotteluja Finnairin kanssa.

-Ymmärrämme, että Finnairin taloudellinen tilanne on vakava, ja siihen pitää hakea ratkaisuja. Nykyinen toimintamalli ei siinä kuitenkaan ole onnistunut, liittosihteeri Juha-Matti Koskinen sanoi STT:lle.

IAU toivoo, että Finnairin uusi hallitus ja valtion omistajaohjauksesta vastaavat henkilöt harkitsevat uudelleen yhtiön henkilöstöpolitiikkaa ja strategiaa.

Ydinliiketoimintaan keskittyvän linjauksen seurauksena yhtiöstä on ulkoistettu runsaasti juuri IAU:n jäsenten työpaikkoja, uusimpana esimerkkinä Finnair Catering.

Keskeisin asia IAU:lle on nyt Finnair Tekniikka, jossa menossa oleva säästöselvitys uhkaa satojen IAU-laisten työpaikkoja.

Liitto vaatii, että se arvioidaan yhdessä henkilöstön kanssa, ennen kuin ryhdytään mihinkään toimiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme