Mainos
Mainos

Ihalainen arvostelee työnantajien kovenevia otteita

SAK:n mielestä työnantajat ovat koventaneet otteitaan. SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen arvostelee voimakkaasti työnantajien toimintamallia.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen arvostelee tiukin sanankääntein työnantajien kovenevia otteita. Erityisesti TT valmistautuu irtautumaan tupo-ratkaisusta, sillä Etelärannassa asetetut ehdot vievät pohjan yhteiseltä sopimuspolitiikalta.

-Olen tosi pettynyt, jos tämä linja muodostuu ohjenuoraksi myös perustettavan uuden yksityisen sektorin työnantajajärjestön toiminnalle, Ihalainen toteaa SAK:n valtuuston kokouksessa Kiljavalla. Ihalainen suomi odotetusti myös irtisanomisia.

Ankaran sanailun vastapainoksi palkansaajien toimintapäiväksi 12. joulukuuta on tosin luvassa kovin maltillisia toimia. SAK:n, STTK:n ja Akavan esitys on, että työpaikoilla järjestetään työntekijöiden ja työnantajien yhteisiä keskusteluja ja neuvotteluja. Liitot ottavat tarkemmin kantaa siihen, miten palkansaajien huoli ilmaistaan.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot