Mainos
Mainos

Ihalainen ei kiirehtisi verokevennyksiä

SAK:n Ihalainen toivoisi hallituksen veropäätöksiä aikaisintaan syksyllä.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mukaan hallituksen ei tulisi kiirehtiä verokevennyksiä koskevissa ratkaisuissaan. Sopiva ajankohta hallituksen suunnittelemille tuloverojen kevennyspäätöksille olisi aikaisintaan syksyllä budjettiriihen jälkeen.

Ihalainen perustelee näkemystään sanomalehti Ilkan haastattelussa sillä, että kauemmas syksyyn siirretyillä veropäätöksillä saataisiin pelitilaa neuvotteluille mahdollisesta keskitetystä tuloratkaisusta. Sen sijaan hallitus voisi jo helmikuun lopussa arvioida talouspoliittisia näkymiä, kun budjettiraamien valmistelu alkaa.

Pääministeri Matti Vanhanen lupasi keskiviikkona hallituksen arvioivan jo kevättalven aikana mahdollisuudet palkkaverotuksen lisäkevennyksiin.

Ihalainen korostaa, että veronkevennyksille on asetettava selvä raja jota ei pidä ylittää, sillä suuri veroale heikentäisi yhteiskunnan palvelujen ja turvaverkon rahoitusta. Hallituksen tähänastiset veroratkaisut ovat Ihalaisen mielestä olleet oikeita, vaikka työllisyystavoitteiden toteutuminen näyttää aiempaa heikommilta.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 23.01.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot