Mainos
Mainos

Ihalainen ei tavoittele valtakunnansovittelijan pestiä

SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen ei lähde tavoittelemaan valtakunnansovittelijan virkaa. Ihalainen sanoo tiedotteessaan, että hän on harkinnut asiaa pitkään, mutta ei useista syistä johtuen hae sovittelijan paikkaa.

Ihalainen sanoo, että hänen tarkoituksenaan on jatkossa hoitaa saamiaan luottamustehtäviä.

Ihalaisen yksi poisjättäytymisen kriteereistä on mm. se, että valtakunnansovittelijan toimikausi olisi jäänyt vain nelivuotiseksi. Sovittelijan työ vaatii pitkäjänteisyyttä.

Hänen siirtymisensä valtakunnansovittelijaksi olisi merkinnyt myös valintakriteerien muutosta. Ihalaisella ei ole korkeakoulututkintoa. Ihalainen itse sanookin, että tällä päätöksellä vältetään spekulointi tehtävään vaadittavien muodollisten kelpoisuusehtojen täyttymisestä.

Nykyinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius jättää paikkan jäädessään eläkkeelle.

Ehdokasspekulointi on tähän asti pyörinyt lähinnä Ihalaisen ympärillä. Muina mahdollisina niminä on mainittu Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtaja Heikki Pohja ja Akavan eläkkeelle jäävä edunvalvontajohtaja Markku Lemmetty.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme