Mainos
Mainos

Ihalainen esittää keskitettyä tulosopimusta

SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mielestä työmarkkinajärjestöjen tulisi ryhtyä syksyllä neuvotteluihin keskitetystä tulosopimuksesta.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen haluaa neuvotella keskitetystä tulosopimuksesta.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen ehdottaa, että työmarkkinoille tehtäisiin ensi syksynä joko vuoden tai kahden vuoden mittainen tulosopimus. Hänen mukaansa keskitetty ratkaisu istuisi hyvin nykyiseen työllisyys- ja taloustilanteeseen.

-Monet talouspoliittiset ja oikeudenmukaisuuden argumentit puoltaisivat sellaisen tekemistä, Ihalainen perustelee tänään ilmestyneessä Nykypäivä-lehden haastattelussa.

Ihalaisen mukaan ratkaiseva ajankohta on ensi elokuussa, jolloin nykysopimuksen osapuolet kokoontuvat tarkastelemaan sopimuksen toteutumista ja tulevaa talous- ja työllisyyskehitystä. Voimassa oleva sopimus ulottuu tammikuun loppuun 2003.

-Elokuu 2002 olisi siis hyvä prosessin liikkeellelähtö ja syksyn aikana neuvottelisimme esimerkiksi kaksivuotisesta uudesta tulosopimuksesta.

Ihalaisen mukaan toinen vaihtoehto olisi vuoden mittainen sopimus, joka ulottuisi yli vuoden 2003 eduskuntavaalien. Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ottaa järjestönä kantaa sopimuspoliittiseen linjaan seuraavassa valtuuston kokouksessa ensi keväänä.

Työnantajapuolen TT on viimeksi loppusyksystä puhunut pitkien sopimuskausien puolesta. Se on myös katsonut, että jos uudelle tulosopimukselle näyttää olevan ensi elokuussa edellytyksiä, valmistelujen tulisi olla jo niin pitkällä, että sopimuksen muoto, sisältö ja kesto olisivat pääpiirteittäin hahmottumassa.

(MTV3-STT)

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää on Ihalaisen kanssa samoilla linjoilla. TT:n johtajan Seppo Riskin näkemys on toinen.

(Huomenta Suomi 14.12.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme