Mainos
Mainos

Ihalainen huolissaan tuposta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen on huolissaan ensi syksyn tupo-neuvotteluista. Hän pelkää, ettei kattavasta tuporatkaisusta päästä sopuun.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen arvioi, että näkymät uuden, koko palkansaajakunnan kattavan tuloratkaisun aikaansaamiseksi eivät näytä valoisilta. Hän pelkää, että liittojen on vaikea päästä sopuun yhteisistä tulopoliittisista vaatimuksista.

Ihalainen korostaa kirjoituksessaan MTV3:n Nettivieraana, että hajautetun sopimuspolitiikan sijasta voitaisiin toteuttaa tasa-arvotupo, joka on oikeudenmukainen työttömille ja myös pieni- ja keskituloisille naisille.

-Tasa-arvotupon palkkapoliittisena kivijalkana olisi hyvän ja tasaisen ostovoimakehityksen varmistaminen kaikille. Palkankorotusten vaikutuksen tulisi olla ostovoimaa koottaessa merkittävästi suurempi kuin veronkevennysten. Veronkevennyksiä ei pidä rahoittaa julkisia palveluja ja sosiaalisia tulonsiirtoja leikkaamalla, Ihalainen kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot