Mainos
Mainos

Ihalainen huolissaan tuposta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen on huolissaan ensi syksyn tupo-neuvotteluista. Hän pelkää, ettei kattavasta tuporatkaisusta päästä sopuun.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen arvioi, että näkymät uuden, koko palkansaajakunnan kattavan tuloratkaisun aikaansaamiseksi eivät näytä valoisilta. Hän pelkää, että liittojen on vaikea päästä sopuun yhteisistä tulopoliittisista vaatimuksista.

Ihalainen korostaa kirjoituksessaan MTV3:n Nettivieraana, että hajautetun sopimuspolitiikan sijasta voitaisiin toteuttaa tasa-arvotupo, joka on oikeudenmukainen työttömille ja myös pieni- ja keskituloisille naisille.

-Tasa-arvotupon palkkapoliittisena kivijalkana olisi hyvän ja tasaisen ostovoimakehityksen varmistaminen kaikille. Palkankorotusten vaikutuksen tulisi olla ostovoimaa koottaessa merkittävästi suurempi kuin veronkevennysten. Veronkevennyksiä ei pidä rahoittaa julkisia palveluja ja sosiaalisia tulonsiirtoja leikkaamalla, Ihalainen kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme