Mainos
Mainos

Ihalainen: Johtajaoptiot vaarantavat tupon

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) vaatii optiojärjestelmien ulottamista kaikille työntekijöille. Ihalaisen mukaan tulokseen perustuvien palkkioiden jakaminen vain yritysjohtajille vaarantaa tulopolitiikan.

-Maltillisen työmarkkinapolitiikan jatkaminen käy mahdottomaksi, jos uudet tulokseen perustuvat palkitsemisjärjestelmät eivät koske tasaveroisesti kaikkia, Ihalainen sanoi tänään SAK:n valtuustossa Kiljavan opistolla. Ihalainen esittää, että työmarkkinajärjestöjen on neuvoteltava pelisäännöt palkitsemisjärjestelmien käytöstä.
-Muutoin käy niin, että optiokysymyksiin ja muihin epäoikeudenmukaisuuksiin törmätään seuraavan palkkakierroksen yhteydessä tavalla, joka ei ole toivottavaa, Ihalainen painotti.

Ihalaisen mukaan optioilla ollaan tekemässä erittäin suuria virheitä. Hänen mukaansa optiot eivät ole kansantaloudellisesti suuri asia, mutta kyse on oikeudenmukaisuudesta.
-Palkansaajat kokevat laajasti optiojärjestelyt epäoikeudenmukaisiksi ja tämä tulee aiheuttamaan vastapotkuja työelämässä, Ihalainen huomautti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme