Mainos
Mainos

Ihalainen kannattaa kaksivuotista tupoa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen puolusti voimallisesti kaksivuotista tulopoliittista ratkaisua puhuessaan tänään Kiinteistötyöntekijäin liiton liittokokouksessa Nurmijärven Kiljavalla. Tupo-ratkaisu on hänen mielestään sekä työttömien että pieni- ja keskituloisten palkansaajien kannalta hajautettua sopimuskierrosta oikeudenmukaisempi ja turvallisempi.

Ihalainen Lauri 0799

Ihalainen sanoi pelkäävänsä, että liittokohtainen sopimuskierros johtaisi paranevan talouskehityksen kynnyksellä uuteen palkkaerojen kasvukierteeseen. Tällaisen politiikan häviäjiä ovat hänen mielestään usein naiset. Ihalainen sanoi SAK:n pitävän yhteiskunnallisen tasa-arvon kannalta oikeana, että uuden työmarkkinasopimuksen palkka- ja veroratkaisujen yhteisvaikutus tukee pieni- ja keskituloisia voimassa olevaa sopimusta paremmin.

Mahdollisimman tasaisen ansiokehityksen varmistamiseksi ratkaisuun tulee sisältyä myös ansiokehityslauseke. Ihalainen patisti aloittamaan tupo-neuvottelut jo syys-lokakuun taitteessa. Hänen pyrkimyksenään on saada keskusjärjestöjen välinen neuvottelutulos liittojen arvioitavaksi viimeistään marraskuussa, jotta eduskunta ennättää käsitellä ratkaisuun sisältyvät veroratkaisut.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme