Mainos
Mainos

Ihalainen kehottaa työnantajia yhteiseen tupo-rintamaan

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen toivoo, että työnantajaleiriin ei ole pesiytynyt tulopolitiikasta irtautumista suunnittelevia ryhmittymiä, vaikka tuloneuvottelujen aikana puheista kuulsi myös kaikuja työreformista. Työnantajien olisi nyt tupon soveltamisneuvotteluissa osoitettava joustavuutta, että alakohtaiset asiat eivät jumiuta neuvotteluja "tai vie koko ratkaisua sykkyrälle".

Jos alakohtaisia sopimuksia on kovin runsaasti solmimatta takarajalle eli ensi viikon lauantaihin tultaessa, riski koko tuporatkaisun luhistumiseen on melkoinen, Ihalainen varoitti tänään SAK:n valtuustossa Kiljavalla. Ihalaisen mukaan ay-puolella saatetaan ennen seuraavaa sopimuskierrosta pohtia neuvottelujen siirtämistä lähemmäs sopimuskauden päättymishetkeä. Nykyinen tulosopimus umpeutuu vasta tammikuun lopussa.

-Monien mielestä asetelma tekee työnantajat ylimielisiksi ay-liikkeen tärkeinä pitämien asioiden suhteen, kun ei ratkaisua tehtäessä olla sopimuksettoman tilan kynnyksellä, totesi Ihalainen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 22.11.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme