Mainos
Mainos

Ihalainen: Keskusjärjestöjen määrää voisi vähentää

SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mielestä palkansaajien keskusjärjestöjen määrää voisi vähentää. Ihalaisen mukaan SAK:lla olisi valmiutta mittavampiinkin keskusteluihin asiasta, mutta toisten järjestöjen tahtoa on kunnioitettava ja yhdentymisen olisi oltava rauhallista ja vapaaehtoista.

Salon Seudun Sanomissa asiaa kommentoiva Ihalainen pitää ay-liikkeen rakenteita jossain määrin vanhentuneina.

-Väitän, että ay-liikkeen rakenteet eivät enää vastaa työelämässä tapahtuneita muutoksia, sillä jako toimihenkilöihin ja työntekijöihin on monesti jo nyt vanhanaikainen. Ryhmien työsuhteiden perusehdot yhtenevät, ja se pakottaa tarkastelemaan vastaako rakenne vallitsevia oloja, sanoo Ihalainen.

Ihalaisen mukaan on hyvin mahdollista, että ammattiliitot voivat muuttua myös kansainvälisiksi.

-Yhteistyötä pitää rakentaa eri maiden liittojen välille. Voisin myös kuvitella, että kymmenen vuoden kuluttua voimme nähdä kansalliset rajat ylittäviä ammattiliittoja, pohtii Ihalainen.

(MTv3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot