Mainos
Mainos

Ihalainen kilpailukykysopimuksesta: "Ei ratkaisisi kaikkia Suomen ongelmia"

Lauri Ihalaisen mielestä on tärkeää saada kilpailukykysopimus maaliin, sillä sopimuksella on tärkeä merkitys Suomen taloudelliselle toipumiselle.

Kansanedustaja Lauri Ihalainen (SDP) uskoo, että kyseessä on hallituskauden merkittävin ja kauaskantoisin ratkaisu. Hän ei kuitenkaan usko, että sopimus ratkaisisi kaikkia Suomen ongelmia.

Onnistuessaan se osoittaa kuitenkin Ihalaisen mielestä sopimusyhteiskunnan voiman ja vastuunkantokyvyn. 

– Sopimus ei kaikkia Suomen ongelmia ratkaisisi. Siihen ladataan ehkä ylisuuria odotuksia. Mutta kyllä tämä on sisällöltään merkittävä, koska se antaa toteutuessaan näköalaa, ennustettavutta, sillä on suuri henkinen merkitys ja se kuroo kilpailukykykuilua Saksaan ja Ruotsiin,  joissa on tehty merkittäviä palkankorotuksia, Ihalainen linjaa Huomenta Suomen markkinaraadissa tiistaina.


Hän uskoo, että ratkaisu saadaan tehtyä.

– Vaikutus on kolmen miljardin tulonsiirto työnantajan kilpailukyvyn parantamiseksi. Ei ole mikään pikkujuttu. Tosi poikkeuksellinen ratkaisu tällä erää on sisällöllisesti katsottuna. Tätä tarvitaan, Ihalainen kuvailee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme