Mainos
Mainos

Ihalainen: Maahanmuutto ei ratkaisu työvoimapulaan

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen suhtautuu epäillen ajatukseen, että maahanmuutto on ratkaisu Suomea uhkaavaan työvoimapulaan. Ihalainen haluaisi myös suomalaisten viihtyvä töissä pitempään ennen eläkettä.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) ei usko maahanmuuton ratkaisevan Suomea uhkaavaa työvoimapulaa. Keskipohjanmaa-lehden haastattelema Ihalainen sanoo, että ulkomainen työvoima voi olla täydentävä tekijä, mutta siitä ei ole ratkaisijaksi isolle perusongelmalle.

Ihalaisen mukaan tällä hallituskaudella työllisyysaste pitäisi saada 72 prosenttiin, mutta tähtäintä hän pitää 75 prosentissa. Tavoitteita voitaisiin Ihalaisen mukaan lähestyä kehittämällä työoloja sellaisiksi, että työssä viihdytään pitkään.

- Jos saisimme keskimääräisen eläkeiän nousemaan kymmenessä vuodessa nykyisestä 59 vuodesta 62 vuoteen, se olisi valtava saavutus, Ihalainen sanoo

Ihalainen vaatii myös, että maahan tulijoille tarjotaan samat edut kuin suomalaisille. Hänen mukaansa on esimerkiksi huolehdittava, että ulkomaalaisille maksetaan lain ja sopimusten edellyttämät palkat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme