Mainos
Mainos

Ihalainen moittii verokeskustelua kapea-alaiseksi

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) pitää viime aikojen verokeskustelua yhteiskunnallisesti kapea-alaisena.

Ihalainen sanoo Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa tänään, että keskustelusta puuttuu sekä näkemys että realismi. -En ole nähnyt kovin paljon esityksiä siitä, millaisia leikkauslistoja kevennykset merkitsisivät, Ihalainen sanoo.

Hän ei usko yritysjohtajien olevan toden teolla siirtämässä pääkonttoreitaan muualle Suomen yhteisöveroprosentin takia. Suomi on kuitenkin tutkimuksissa todettu yhdeksi maailman kilpailukykyisimmäksi maaksi. -Kyllä silloin taustalla olisivat varmasti muut syyt, Ihalainen arvioi.

Ihalainen perää verokeskusteluun älyllistä rehellisyyttä. Hän kehottaa keskustelijoita myös ottamaan kantaa peruspalvelujen ylläpitoon eikä vain vaatimaan veronalennuksia. Ihalainen myöntää, että suomalaisessa verotuksessa on korjattavaa, mutta pitää ensisijaisena työllisyysasteen nostamista.

Mahdolliset veronkevennykset pitää ohjata pieni- ja keskituloisille. -Toki ymmärrän, että kevennyksiä tarvitaan kaikissa tuloluokissa, mutta pelkästään marginaaliveroprosenttien ja suurituloisten verojen keventäminen ei tässä nyt ole se ensisijainen asia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme