Mainos
Mainos

Ihalainen: Nuorten työttömyys seuraavan hallituksen haaste

SAK:n puheenjohtajan mielestä työmarkkinajärjestöjen pitäisi kehittää uusia ideoita kesätöiden lisäämiseksi.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen esittää laajaa yhteistyötä nuorten työllisyyden turvaamiseksi ja syrjäytymisen estämiseksi.

Ihalaisen mukaan keskeisten ministeriöiden sekä työmarkkinajärjestöjen tulisi käynnistää yhteinen valmistelu asiasta. Lisäksi järjestöjen tulisi kehittää uusia ideoita kesätöiden lisäämiseksi.

Ihalainen katsoo, että nuorten asema tulisi asettaa osaksi työllisyyspolitiikkaa seuraavassa hallitusohjelmassa. Keinoina olisi muun muassa aukottomampi nuorten yhteiskuntatakuu, jolla varmistetaan, että alle 25-vuotiailla on tarjolla joko koulutus-, työharjoittelu-, työ- tai työpajapaikka. Lisäksi kaikille nuorille tulisi turvata siirtyminen peruskoulutuksesta jatkokoulutukseen ja toisen asteen koulutukseen.

Jyväskylässä tänään puhunut Ihalainen korosti, että nuoren ensimmäinen suhde työyhteiskuntaan ei saisi olla työttömyyskorvaus, vaan työ tai koulutus.

Hän sanoi, että vaaleihin valmistautuvien puolueiden on pidettävä mielessä, että työttömyys on myös seuraavan hallituksen ehdottomasti tärkein tehtävä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme