Mainos
Mainos

Ihalainen parantaisi muutosturvaa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen vaatii, että irtisanomisiin liittyvää muutosturvaa täydennettäisiin suurten irtisanomisten varalta.

Tällä pyrittäisiin siihen, etteivät irtisanotut putoa työttömyyteen ja syrjäytymiskierteeseen. Ihalaisen mukaan ns. yhteiskunnallinen valmiussuunnitelma pitäisi saada aikaan viipymättä.

-Tällä uudistuksella on kiire ja se vaatii lainsäädännöllisiä ja sopimuspohjaisia ratkaisuja, sanoi Ihalainen vappupäivän puheissaan Hyvinkäällä ja Riihimäellä.

Ihalainen kehottaa myös valmistelemaan uutta yhteistoimintalakia viivyttelemättä. Nykyinen laki on hänen mukaansa koettu vain jälkikäteen reagoivaksi irtisanomislaiksi, ei muutoksia ennakoivaksi työelämän kehittämislaiksi. Ongelmana on myös se, että alle kolmenkymmenen työntekijän yritykset jäävät lain ulkopuolelle.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot