Mainos
Mainos

Ihalainen patistaa työmarkkinajärjestöjä: Yhteistä ratkaisua voi olla vaikea löytää myöhemmin

Työmarkkinajohtajat jatkavat tänään tunnusteluja keskitetystä palkkaratkaisusta neuvottelemisesta. Huomenta Suomessa vierailleen työministeri Lauri Ihalaisen (sdp) mukaan työnantajien ja palkansaajien yhteinen tahtotila ratkaisun löytämiseksi on vahvistunut ja nyt onkin viimeiset hetket löytää sopu.

–Jos ei nyt sitä yhteistä koordinoitua ratkaisua synny, se voi olla jälkeenpäin vaikea synnyttää ja kaikkien pelimerkit, myös hallituksen, on tämän jälkeen toisenlaiset.

Ihalainen sanoo olevansa otettu siitä, että työmarkkinajärjestöt tuntevat yhteiskunnallisen vastuunsa.

– Onnistuessaan keskitetty palkkaratkaisu tuo taloudellista ennustettavuutta ja vahvistaa palkansaajien ostovoimaa.

Ihalaisen mukaan hallitus aikoo hoitaa kehysriihen kunnialla loppuun.

– Tämä hallitus ei mene nurkan taakse. Olen vakuuttunut, että hallituksessa on halu tehdä ne ratkaisut, joita talouspolitiikassa on tehtävä. Hallitus kantaa vastuunsa ja tekee kehysriihen.

(MTV3)

Katso työministeri Lauri Ihalaisen (sdp) haastattelu: (Huomenta Suomi 14.3.2013)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot