Mainos
Mainos

Ihalainen perää ostovoima-ajattelua

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen on esittänyt uudenlaista, raamittavaa tuloratkaisua vaihtoehdoksi tupolle ja liittokohtaisille palkkakierroksille.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen peräänkuuluttaa ostovoima-ajattelua talous- ja työvoimapolitiikkaan.

Ihalaisen mukaan työnantaja on ajamassa tulevaisuudessa liittokohtaista sopimuskierrosta, mutta hänen mielestään on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi kustannusvaikutusraami voitaisiin katsoa keskusjärjestötasolla.

Ihalainen on esittänyt uudenlaista raamittavaa tuloratkaisua vaihtoehdoksi tupolle ja liittokohtaisille palkkakierroksille. Ihalaisen ehdotuksessa palkankorotuksista sovittaisiin keskitetysti, mutta liitot sopisivat, miten palkankorotukset jaetaan.

- Pitäisi palata ostovoima-ajatteluun. Nyt palkkojen nimelliskorotukset vaikuttavat merkittäville, mutta välttämättä palkansaajien ostovoima ei kehitykään niin kuin on ajateltu, Ihalainen kertoo.

Hän kertoo, että verotuksen kiristyessä ja inflaation noustessa palkkapussiin ei välttämättä jää palkankorotuksesta huolimatta yhtään enempää rahaa.

- Viestini on, että palkan ja verotuksen yhteensovituksella päästään paljon parempaan tulokseen kuin nykymallilla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot