Mainos
Mainos

Ihalainen puolustaa lakko-oikeutta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen vaatii ammattiyhdistysliikkeelle Euroopan laajuisia lakko-oikeuksia. Ihalainen sanoo, että lakot kuuluvat sivistysvaltioon. -Lakko ei enää voi pysähtyä maan rajoihin tilanteessa, jossa Emu on totta ja yritykset ja pääomat ovat kansainvälistyneet, Ihalainen sanoo Demari-lehden haastattelussa.

Ihalainen on sitä mieltä, että Euroopan tason edunvalvonta ja ylikansalliset ammattiliitot ovat pian arkipäivää. -Lakko-oikeus on välttämätön. Ja työtaisteluaseen käyttö on ollut erittäin maltillista siihen nähden, millaista elämää työnantajat ovat siitä pitäneet, Ihalainen huomauttaa.

Ihalainen ennakoi, että kehitys työmarkkinoilla johtaa yhä suurempiin kokonaisuuksiin. -Yhä suurempia ammattiliittoja tarvitaan, hän sanoo.

Ihalaisen mukaan yli 600 voimassaolevaa valtakunnallista työehtosopimusta ovat jäljessä muutoksesta, joita työelämässä tapahtuu. -Jollei tes-rakenteisiin saada suurempia kokonaisuuksia ja avaruutta, tullaan kasvaviin ristiriitoihin, hän arvioi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme