Mainos
Mainos

Ihalainen: Syksyn tuloneuvotteluista vaikeat

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n joukkoja kootaan laajan tuloratkaisun taakse. SAK:n valtuuston kokouksessa lähinnä vain paperiliiton edustajat suhtautuivat TUPO-pyrkimyksiin epäilevästi. Puheenjohtaja Lauri Ihalainen epäilee kuitenkin, että keskitetyn tuloratkaisun tekeminen on nyt vaikeampaa kuin viime kerralla.

SAK:n valtuuston TUPO-vyörytys alkoi tänään puheenjohtaja Lauri Ihalaisen esityksellä. Ihalainen toivoi neuvotteluja vähintään kaksivuotisesta keskitetystä tuloratkaisusta.

Osa ammattiliitoista ei kuitenkaan sellaista haluaisi, ja Ihalainenkin myönsi sisäisten paineiden vaikeuttavan TUPO-sopimukseen pääsyä. Mutta ainakaan yrityksen puutteesta ei SAK:n johtoa voi moittia.

Varapuheenjohtaja Pekka Ahmavaara teki tupo-hankkeesta melkeinpä kansakunnan kohtalonkysymyksen.
- Se joka nyt lähitulevaisuudessa kaataa mahdollisuuden kokonaisratkaisuun, kaataa paljon muutakin ja kantaa samalla arvaamattoman suuren vastuun. Ei vain eduistamiensa etujen kannalta, vaan koko maamme lähitulevaisuuden keskeisistä linjavalinnoista, ennusteli Ahmavaara pahaenteisesti.

TUPO:n lisäksi SAK:n johtomiehet puhuivat melko selväsanaisesti myös Emun puolesta. Viesti kuului, että kunhan vain puskurirahastoista sovitaan, niin Euroopan raha- ja talousliitosta ei tule ongelmia.

Voimakas paperiliitto päättää omasta TUPO-kannastaan liittokokouksessa parin viikon kuluttua. SAK:n valtuusto sen sijaan tekee omat alustavat TUPO-linjauksensa jo huomenna päättyvässä kokouksessaan. Emuun SAK ottaa kantaa vasta marraskuussa.
(MTV3/Vesa Kallionpää)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme