Mainos
Mainos

Ihalainen: Tulos - ja voittopalkkiot paikallisiksi

Paikallisen sopimisen lisääminen sopii palkansaajajärjestöille, jos luottamusmiesten asemaa vahvistetaan.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) esittää, että yritysten tulos- ja voittopalkkiojärjestelmistä sovittaisiin jatkossa paikallisesti. Tulospalkkauksesta sopimisesta voitaisiin Kiljavalla SAK:n valtuustossa puhuneen Ihalaisen mielestä tehdä paikallisen sopimisen pilottihanke.

- Vasta kun tällaisista asioista kyetään sopimaan, puheet paikallisen sopimisen lisäämisestä ovat uskottavia, sanoi Ihalainen.

Ihalaisen mukaan palkansaajajärjestöt ovat valmiita lisäämään paikallisen ja yrityskohtaisen sopimisen osuutta, jos työnantajat tulevat vastaan luottamusmiesten aseman vahvistamisessa.

EK:n puheenjohtajan Antti Herlinin eilen esittämä lupaus työnantajien neuvotteluhaluista antaa Ihalaisen mukaan mahdollisuuksia neuvottelujärjestelmän uudistamiselle.

Ihalainen korosti, että luottamushenkilöiden aseman parantaminen on ainoa asia, joka ei ole edennyt toivotusti lähes kolmen vuoden mittaisen tupon aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot