Mainos
Mainos

Ihalainen: Tuposta pitkä ja ostovoimaan keskittyvä

Suurimman palkansaajakeskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen esittää, että ensi syksynä harkittaisiin pitkää, ostovoimaan painottuvaa keskitettyä tuloratkaisua. Merkittäviä työajan lyhentämistavoitteita ei Ihalaisen mukaan ole realistista asettaa.

Lauri Ihalainen

Helatorstain jälkeinen lauantaivapaa nousee kuitenkin ratkaisun muodosta riippumatta esille, hän toteaa Demarin haastattelussa. Ihalaisen mukaan seuraava ratkaisu voisi olla reilun kahden vuoden mittainen, jolloin se ulottuisi vuoden 2003 eduskuntavaalien yli. Sopimukseen sisältyisivät ratkaisut sekä palkoista että veroista.

Vaikka kahden keskeisen vientialan eli paperin ja sataman ratkaisut ovat tältä sopimuskierrokselta yhä auki, Ihalainen kuvaa kierroksen sujuneen nousukauden oloissa poikkeuksellisen hallitusti. Palkkaerotkaan eivät ole revähtäneet niin suuriksi kuin olisi voinut käydä. Ihalainen pitää silti liittokierrosta ylimenokauden ratkaisuna.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme