Mainos
Mainos

Ihalainen: Tuposta pitkä ja ostovoimaan keskittyvä

Suurimman palkansaajakeskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen esittää, että ensi syksynä harkittaisiin pitkää, ostovoimaan painottuvaa keskitettyä tuloratkaisua. Merkittäviä työajan lyhentämistavoitteita ei Ihalaisen mukaan ole realistista asettaa.

Lauri Ihalainen

Helatorstain jälkeinen lauantaivapaa nousee kuitenkin ratkaisun muodosta riippumatta esille, hän toteaa Demarin haastattelussa. Ihalaisen mukaan seuraava ratkaisu voisi olla reilun kahden vuoden mittainen, jolloin se ulottuisi vuoden 2003 eduskuntavaalien yli. Sopimukseen sisältyisivät ratkaisut sekä palkoista että veroista.

Vaikka kahden keskeisen vientialan eli paperin ja sataman ratkaisut ovat tältä sopimuskierrokselta yhä auki, Ihalainen kuvaa kierroksen sujuneen nousukauden oloissa poikkeuksellisen hallitusti. Palkkaerotkaan eivät ole revähtäneet niin suuriksi kuin olisi voinut käydä. Ihalainen pitää silti liittokierrosta ylimenokauden ratkaisuna.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot