Mainos
Mainos

Ihalainen: Työnantajajärjestöt vauhdittavat palkkaeroja

SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mielestä työnantajajärjestöt tahtovat vauhdittaa palkkaerojen kasvua.

Ihalainen syyttää Kansan Uutisten Viikkolehdessä työnantajajärjestöjä pyrkimyksestä rimpuilla irti Emu-ajalle rakennetusta matalan inflaation jakovaramallista.

-Työnantajapuolella halutaan panna vauhtia palkkaerojen kasvattamiseen. Työmarkkinapolitiikka ja tulopolitiikka on heidän silmissään tuottanut liian solidaarista palkkapolitiikkaa, sanoi Ihalainen.

Emu-mallin sijaan työnantajapuoli puhuu Ihalaisen mielestä nyt mielummin alakohtaiseen, toimialakohtaiseen ja yrityskohtaiseen tuottavuuteen sidotusta palkkamallista. Ihalainen pitää tätä maltillisen tulopolitiikan kannalta pulmallisena.

-Siinä annetaan samalla ymmärtää, että keskimääräisen tuottavuuden paremmalla puolella olevien tuottavuuden aloilla on mitattu liian pieniä palkankorotuksia. Työnantajat ikäänkuin kannustavat ottamaan enemmän kuin tuloratkaisussa on sovittu, Ihalainen arvioi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme