Mainos
Mainos

Ihalainen vaatii työtä nuorille

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) vaatii yrityksiä työllistämään nuoria. Hän on huolissaan siitä, että nykynuoret putoavat itseään nuorempien ja suurten ikäluokkien väliseen työttömyys- ja turvattomuusloukkuun.

Ihalainen muistutti Kouvolassa, että maassa on vuosituhannen vaihteessa edelleen noin 200 000 työtöntä, vaikka työllisyys saataisiin puolittumaan.
-Tällä menolla ja välinpitämättömyydellä yli puolet heistä on pitkäaikaistyöttömiä, osa työmarkkinoilta pysyvästi uloslyötyjä ja syrjäytyneitä, Ihalainen huomautti.

Hän peräsi panostusta myös osaamisen kehittämiseen ja työkyvyn ylläpitämiseen. Työstä aiheutuvat terveyden menetykset maksavat vuosittain noin 20 miljardia markkaa. Jos tästä laitetaan murto-osa ennakoiviin työkykyä parantaviin toimiin, ensi vuosituhannella saadaan miljardisäästöjä, hän laski.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme