Mainos

Ihalainen varoittaa Niinistön työelämänäkemyksistä

Ihalaisen mielestä Niinistö näyttää suhtautuvan nyreästi kolmikantaan ja olevan valmis lisäämään työelämän joustoja.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen ottaa voimakkaasti kantaa kokoomuksen presidenttiehdokasta Sauli Niinistöä vastaan ja vasemmiston presidenttiehdokkaan Tarja Halosen puolesta. Ihalaisen mukaan Niinistö näyttää suhtautuvan nyreästi kolmikantaan ja olevan valmis lisäämään työelämän joustoja.

Presidenttiehdokkaista vain Halonen on johdonmukaisesti puolustanut työehtosopimusten yleissitovuutta ja kolmikantaista työmarkkinajärjestelmää, Ihalainen sanoo kannanotossaan.

- Laajoilla sopimusratkaisuilla Suomi nostettiin lamasta, pystyttiin säilyttämään hyvinvointi ja parantamaan maamme kilpailukykyä. Hyvä kolmikantayhteistyö on jatkossakin Suomen selviämisen lähtökohta, hän kehuu palkansaaja- ja työnantajajärjestöjen ja valtiovallan yhteistyötä.

Ihalainen pitääkin palkansaajien äänestyspäätöksen kannalta erittäin merkittävänä sitä, minkälaisia näkemyksiä ja arvoja presidentti edustaa työelämän ja työmarkkinoiden kehittämisessä.

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n valtuusto asettui viime keväänä tukemaan avoimesti Halosen jatkokautta. Ihalainen vetosi nyt SAK:laisia palkansaajia äänestämään presidentinvaaleissa. Ensimmäisellä kierroksella äänestämättä jättäneiden joukossa oli myös paljon SAK:laisia.

Sama viesti on SAK:n lennäkeissä. Niissä kiitetään Halosen entisenä SAK:n lakimiehenä ottaneen jämäkästi kantaa suomalaisen työntekijän puolesta.

- Työväen presidentiksi itseään kutsuva Sauli Niinistö muistetaan täysin toisenlaisista vaatimuksista. Valtiovarainministerinä ollessaan Niinistö ajoi jatkuvasti heikennyksiä työttömyysturvaan sekä työehtosopimusten yleissitovuuden horjuttamista, lennäkeissä verrataan.

Lennäkkikampanja ideoitiin ja tehtiin SAK:ssa, mutta Halosen kampanjaväen tietäen, SAK:sta kerrotaan.

Katainen tulistui SAK:lle mustamaalauksesta

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen äityi arvostelemaan kovin sanoin SAK:n johtoa puolueensa presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön mustamaalauksesta.

Kokoomusjohtaja sanoo olevansa todella pettynyt siihen, että yhden palkansaajakeskusjärjestön johto lähtee amerikkalaistyyliseen antikampanjaan ja mustamaalaukseen.

Katainen sanoo, ettei jaksa ymmärtää, että vuoden 2006 presidentinvaaleissa yritetään vielä ylläpitää ja vahvistaa tällaista luokkayhteiskuntajakoa kuten SAK:n johto nyt tekee.

- Tämä on tietysti hyvin tyypillistä jatkoa sille, mitä demarit eri vaalien alla tekevät, eli lähtevät tällaisen uhkailun ja pelottelun tielle. Ja yleensä siinä on käsikassarana SAK:n johto, ja niin näyttää olevan nytkin.

Katainen sanoo puolestaan nostavansa hattua STTK:lle ja Akavalle siitä, että ne ovat antaneet tilaa eri ehdokkaille, eivätkä lähteneet systemaattiseen antikampanjointiin. Hän uskoo mustamaalauskampanjan kääntyvän itseään vastaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot