Mainos
Mainos

Ihalainen varoittaa työnantajia otteiden koventamisesta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen varoittaa työnantajia ajautumasta nykyistä jyrkemmälle linjalle edunvalvonnassa. Yhdistymisneuvotteluja parhaillaan käyvät teollisuuden työnantajat ja palvelutyönantajat saisivat siinä tapauksessa vastaansa myös aggressiivisemman ay-liikkeen.

- Jonkinlainen huoli linjan kovenemisesta minulla on. Jos näin käy, on hyvä muistaa, että linja muuttuu silloin myös palkansaajapuolella, Ihalainen sanoo Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa.

Palkansaajapomon mieleen on jäänyt esimerkiksi palvelutyönantajien ärhäkäs edunvalvonta. Ihalainen ei silti halua kohdistaa huoltaan vain palvelutyönantajiin.

- Uusi työnantajajärjestö on vielä kirjoittamaton lehti. Ei pidä kuitenkaan sulkea pois, että järjestössä saavat kannatusta yhä enemmän palkkahajonnan kasvattaminen ja muut aggressiiviset ajatukset, Ihalainen sanoo.

Hän myös uudistaa ehdotuksensa työn ja pääoman liitossa, jossa elinkeinopoliittista kasvustrategiaa mietittäisiin alakohtaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme