Mainos
Mainos

Ihalainen Ylessä: Ministeriö ei osaa laskea työurapaketin kokonaisuutta

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) puolustaa arviota, että työmarkkinajärjestöjen työurapaketti nostaa keskimääräistä eläköitymisikää noin vuodella.

Ihalainen sanoi Ylen Ykkösaamussa, että valtiovarainministeriössä ei osata laskea paketin kokonaisuutta, kun siellä arvioidaan vaikutukseksi vain puoli vuotta.

Valtiovarainministeriö ei ota laskelmassa huomioon muun muassa työterveyshuollon kehittämistä, osatyökykyisten palaamista töihin, työpaikoilla luotavia henkilökohtaisia työllistymissuunnitelmia ikääntyneille tai masennukseen liittyviä toimia.

– Näiden yhteisvaikutus on noin puoli vuotta toteutuessaan. Ja tämä on työnantajan arvio, joka ei yleensä liioittele arvioita tehdessään, Ihalainen sanoi.

Ihalainen sanoi uskovansa, että eläkepolitiikassa syntyy ratkaisuja jatkossakin. Hän torjui käsityksen, että suunniteltu aikataulu saada uusia ratkaisuja voimaan vuoden 2017 alusta olisi liian hidas.

– Tavoite, johon kaikki ovat sitoutuneet, on että vuonna 2025 keskimääräinen eläkkeelllähtöikä olisi 62 vuotta 4 kuukautta, Ihalainen muistutti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot